اگر توسط بهترین جراح بینی در اهواز جراحی زیبایی انجام داده اید و بینی شما دچار تورم شده است ، اصلاً نگران نباشید! ورم بعد از جراحی بینی عارضه ای طبیعی است. اما مشکل اصلی اینجاست که این تورم نمی گذارد شما تغییرات اعمال شده در صورت و بینی خود را ببینید. بنابراین لازم است راهکارهایی را برای کاهش ورم بعد از عمل بینی به کار ببرید. با ما همراه باشید تا هر آنچه که لازم است بدانید را در اختیار شما قرار دهیم.
علت ورم بعد از جراحی بینی چیست؟
حین انجام رینوپلاستی استخوان ها و غضروف های بینی توسط دکتر عمل بینی خوب در اهواز تراش می خورد تا ناهنجاری ها از بینی بروند. همین امر سبب می شود بر روی بینی تورم ایجاد شود. از طرفی به جهت دستکاری های ایجاد شده در بافت بینی مایعات در زیر پوست بیتی تجمع می کنند و ورم بعد از رینوپلاستی را ایجاد می کنند.
انواع ورم بعد از جراحی بینی
ورم بعد از جراحی یکی از مشکلات رایج است که میتواند به دلایل مختلفی ایجاد شود. انواع ورم پس از جراحی شامل موارد زیر است:
ورم پوست
این نوع ورم عموماً در روزهای اولیه بعد ازعمل دیده می شود و به دلیل تجمع مایعات در لایه زیرین پوست اتفاق می افتد و می تواند واکنش التهابی سلول ها نیز باشد. این نوع ورم نتیجه طبیعی پاسخ بدن به جراحی است. این نوع ورم به مدت 1 الی 3 ماه از بین خواهد رفت ولی باید بدانید این نوع ورم در بینی های گوشتی به دلیل ضخیم تر بودن پوست بینی دیرتر از بین خواهد رفت.
ورم کاذب
به این نوع ورم ، حافظه پوست نیز می گویند. این نوع ورم به زمان بیشتری برای از بین رفتن نیاز دارد. این تورم زمانی رخ می دهد که تغییرات در اسکلت و ساختار بینی اتفاق می افتد و هر چه بینی بزرگتر باشد این ورم نیز بیشتر است.
ورم فیبروز
نام دیگر این تورم گوشت اضافه است. در این حالت بینی دچار ضایعات گوشتی و ناهنجاری های پوستی میشود و ممکن است هیچوقت از بین نرود. همین امر بر اهمیت انتخاب جراحی حاذق می افزاید.
افزایش و کاهش ورم بعد از جراحی بینی
ورم بینی از روز اول جراحی تا روز هفتم بیشتر و بیشتر می شود. اگر چنین حالتی را تجربه کردید نگران نشوید چرا که این این امر کاملاً طبیعی است. بعد از این بازه زمانی ورم بینی به مرور کاهش می یابد. اما در نظر داشته باشید اگر این تورم به مرور زمان بیشتر شد و با علائمی همچون قرمزی و درد همراه شد باید به پزشک خود مراجعه کنید تا شرایط شما را مورد بررسی قرار دهد.
چگونه می توان ورم بعد از جراحی بینی را کاهش داد؟
استفاده از کمپرس سرد
در 48 ساعت اول پس از جراحی ، استفاده از کمپرس سرد یا یخ میتواند به کاهش ورم کمک کند. کمپرس را به آرامی روی ناحیه اطراف بینی (نه مستقیماً روی بینی) قرار دهید و هر بار به مدت 15-20 دقیقه نگه دارید.
بالا نگه داشتن سر
در هنگام استراحت و خوابیدن ، سر خود را با استفاده از چند بالش بالا نگه دارید تا مایعات به سمت پایین حرکت کنند و ورم کاهش یابد. بهتر است به صورت نیمه نشسته بخوابید.
اجتناب از فعالیتهای سنگین
فعالیتهای فیزیکی سنگین و ورزشهای شدید میتوانند ورم را افزایش دهند. در هفتههای اول پس از جراحی از فعالیتهای شدید خودداری کنید.
مصرف داروهای ضد التهاب
پزشک ممکن است داروهای ضد التهابی مانند ایبوپروفن یا استامینوفن تجویز کند که میتواند به کاهش ورم کمک کند. حتماً داروها را طبق دستور پزشک مصرف کنید.
نوشیدن آب کافی
مصرف آب کافی به دفع مایعات اضافی از بدن کمک میکند و میتواند باعث کاهش ورم بعد از جراحی زیبایی بینی شود. بنابراین تا حد امکان آب بنوشید.
پرهیز از مصرف نمک
مصرف زیاد نمک میتواند باعث احتباس مایعات در بدن و افزایش ورم شود. سعی کنید مصرف نمک را به حداقل برسانید.
ماساژ دادن
ماساژ ملایم و صحیح نواحی اطراف بینی میتواند به تخلیه مایعات لنفاوی و کاهش ورم کمک کند. عموماً جراحان این نوع ماساژ را شخصاً به زیباجویان آموزش می دهند تا اطمینان حاصل کنند که به روش درست انجام میشود.
اجتناب از مصرف الکل و سیگار
مصرف الکل و سیگار میتواند روند بهبودی را کند کرده و ورم را افزایش دهد. بهتر است در دوره بهبودی از مصرف این مواد خود داری کنید.
کاهش ورم پس از جراحی بینی نیاز به زمان دارد. معمولاًعمده ورم بینی در هفتههای اول کاهش مییابد ، اما ممکن است تا چند ماه طول بکشد تا ورم کاملاً از بین برود. بنابراین توصیه می شود صبر داشته باشید و روند بهبودی را با آرامش دنبال کنید. زیرا با رعایت این نکات و توصیههای پزشک خود ، میتوانید به بهبود سریع تر و کاهش ورم پس از جراحی بینی کمک کنید.
مراحل کاهش ورم بینی بعد از عمل
ورم بینی بعد از جراحی در مراحل و بازه های زمانی متفاوت بهبود می یابد. در ادامه هر کدام از این مراحل را بررسی خواهیم کرد:
مرحله اولیه
ورم بینی بعد از عمل در روز سوم بعد از جراحی به اوج خود می رسد و در بیشترین حد خود قرار دارد. این تورم تا روز دهم در بیشترین حد قرار دارد. اما روز به روز از میزان آن کم شده و به مرور بهبود می یابد. دلیلی ایجاد این تورم تغییراتی است که در ساختار و بافت بینی به وجود آمده است. برای ایجاد این تغییرات ضرباتی به اسکلت بینی وارد می شود که همین امر سبب ایجاد التهاب و کبودی در ناحیه بینی و صورت می شود. به منظور کاهش و مدیریت این تورم لازم است از دستورالعمل های پیشنهادی جراح به دقت پیروی کنید.
مرحله دوم
مرحله دوم از روز هفتم و یا دهم آغاز می شود و حدوداً تا دو ماه طول می کشد. در این بازه زمانی پوست مراحل کلاژن سازی خود را به منظور ترمیم پوست و بافت بینی آغاز میکند. توصیه می شود در این مدت از چسب بینی استفاده کنید تا کلاژن تولید شده بینی استخوان و پوست بینی بافتی ضخیم ایجاد نکند. در غیر این صورت بینی از شرایط عادی خود متورم تر و بزرگ تر دیده می شود.
مرحله سوم
مرحله سوم تا یک سال به طول می انجامد. در این مرحله کلاژن تولید شده به مرور جذب بافت بینی می شود و بینی حالت انعطاف پذیری خود را به دست می آورد. زیرا تا قبل از این بازه زمانی ممکن است احساس عجیبی به خصوص در نوک بینی داشته باشید. اما لازم به ذکر است که ورم بینی بعد از یکسال کاملاً بهبود یافته و می توانی فرم نهایی بینی را ببینید.