بعد از جراحی بینی برخی از افراد دچار کجی بینی می شوند. این امر برای این افراد بسیار نگران کننده خواهد بود. زیرا کجی بینی بعد از عمل عارضه ای است که میتواند باعث ناامیدی افراد شود . اما باید بگوییم در اکثر مواقع کجی بینی مربوط به خود زیباجو و عدم رعایت مراقب های بعد از جراحی می شود. حال سوال پیش می آید چگونه می تواند از کجی بینی بعد از جراحی جلوگیری کرد؟ در ادامه نحوه مدیریت این عارضه را شرح خواهیم داد.
دلایل کجی بینی بعد از عمل
کج شدن بینی بعد ازعمل به صورت ناخود آگاه به وجود نمی آیند. بلکه تحت شرایط خاص وبه دلایل مشخصی این اتفاق می افتد. بنابراین برای جلوگیری از رخ دادن این مسئله بهتر است دلایل اصلی ان را بدانید. علل اصلی کجی بینی بعد از عمل عبارتند از:
- عدم مهارت کافی جراح: یکی از موارد بسیار مهمی که باید پیش از جراحی انجام دهید ، پیدا کردن بهترین دکتر بینی اهواز است. در صورتی که بهترین جراح اهواز شما از مهارت ، علم و تجربه کافی برخوردار نباشد نمی تواند تغییرات لازم را در ساختار بینی شما ایجاد کرده و کجی بینی را از بین ببرد.
- کجی بیش از حد بینی : در صورتی که بینی شما بیش از حد بزرگ باشد و کجی و انحراف بینی خیلی زیاد باشد. جراح قادر به رفع تمام کجی در جراحی اولیه نخواهد بود. زیرا در صورتی که بینی بیش از حد دستکاری شود ریسک بروز عوارضی چون نکروز و یا مشکلات تنفسی نیز بالا می رود. نابراین بخشی از کجی بینی باقی خواهد ماند.
- ورم یک طرفه بینی : حتماً می دانید که بینی بعد از جراحی دچار تورم می شود. در برخی موارد ورم یک طرفه بینی از طرف دیگر آن بیشتر خواهد بود. در این صورت ورم یک طرفه بینی باعث کج به نظر رسیدن آن می شود. بنابراین در این شرایط لازم است اقداماتی رادر راستای کاهش ورم بینی انجام دهید تا دیگر بینی شما کج بنظر نرسد.
- ضربه و آسیب بینی : در صورتی که بعد از جراحی به بینی شما ضربه وارد شود و یا بینی دچار شکستگی شود ، ساختار و فرم جدید بینی دستخوش تغییر شده و کج می شود. بنابراین لازم است نهایت مراقبت را از بینی خود به عمل آورید.
- واکنش بدن : در برخی موار نیز بدن در هنگام ترمیم و بازسازی بافت ها و جوش خوردن استخوان ها واکنش هایی نشان می دهد که باعث ایجاد برآمدگی در ناحیه بینی می شود و همین امر سبب می شود بینی کج به نظر برسد. این حالت عموماً با ماساژ از بین می رود در صورتی که از بین نرفت می توانید برای تزرق کورتون به جراح خود مراجعه کنید.
جهت رزرو وقت از دکتر خالقی فرم تماس زیر راپر کنید:
تفاوت بین انحراف بینی و کجی بینی چیست؟
برای اینکه فرق این دو حالت را به خوبی درک کنید می توانم بگویم که انحراف بینی عموماً به دلیل انحراف سپتوم یا همان تیغه بینی اتفاق می افتد. در حالت کلی انحراف بینی نمای ظاهری ندارد و تنها با معاینات جراح و با عکس برداری مشخص می شود و بر روی تنفس شما تاثیرمی گذارد. اما کجی بینی در ظاهر چهره و بینی نیز تاثیر دارد و در واقع می توانید کجی بینی را به چشم ببینید. به منظور از بین بردن کجی می توانید بینی خود را جراحی کنید.
درمان کج شدن بینی بعد از عمل
به منظور درمان این کجی می توانید از موارد زیر استفاده کنید:
- ماساژ بینی : یکی از راه حل هایی که به شما پیشنهاد می شود ماساژ بینی بعد از جراحی است. همانطور که پیشتر گفته شد یکی از دلایل کجی ، ورم بینی است. ورم بینی نیز با ماساژ بینی از بین می رود.
- جراحی بینی ترمیمی : در صورتی که کجی بینی با ماساژ از بین رفت باید تا یک سال صبر کنید تا هم بینی به طور کامل ترمیم شود و هم بتوانید نتیجه نهایی جراحی خود را بینید. در این صورت است که می توانید به عمل بینی ترمیمی فکر کنید.
کجی نوک بینی بعد از عمل
در واقع جراحی به این منظور انجام می شود که نواقص بینی از بین برود. جراح باید علم زیبایی شناسی داشته باشد و با ترسیم خطور موازی در دو طرف بینی ، نوک بینی را کاملاً به صورت صاف در بیاورد. این مورد می تواند به دلیل عدم مهارت کافی جراح باشد.
چگونه از کج شدن بینی بعد از عمل پیشگیری کنیم؟
برای پیشگیری از کج شدن بینی بعد از عمل جراحی ، رعایت مراقبت های پس از عمل و دستورات پزشک اهمیت زیادی دارد. در اینجا به چند نکته برای جلوگیری از این مشکل اشاره می شود:
- چسب بینی بعد از جراحی و اسپلینت به حفظ فرم بینی و کاهش تورم کمک می کنند. باید آن ها را طبق زمان بندی پزشک استفاده کنید.
- خوابیدن به پشت و قرار دادن سر در زاویه مناسب باعث می شود که به بینی فشار وارد نشود و از تغییر شکل آن جلوگیری شود.
- از لمس و فشردن بینی و همچنین از فعالیت هایی که ممکن است باعث ضربه به بینی شوند ، خودداری کنید.
- اگر از عینک استفاده می کنید ، بهتر است در هفته های اول بعد از جراحی از عینک سبک یا جایگزین هایی مانند لنز استفاده کنید تا از فشار بر بینی جلوگیری شود.
- ویزیت پزشک بعد از جراحی این امکان را می دهد که هرگونه انحراف جزئی را در مراحل اولیه تشخیص دهد و در صورت نیاز اقدامات لازم را توصیه کند.