بیشتر افرادی که قصد انجام رینوپلاستی دارند نگرانی تامپونی هستند که بعد از جراحی داخل بینی قرار می گیرد. دلیل این نگرانی در اکثر مواقع این است که وجود تامپون بینی ایجاد ناراحتی می کند. در واقع این بخش آزار دهنده ترین قسمت دوره نقاهت جراحی بینی است. به همین دلیل لازم است همه نکات مربوط به تامپون بینی را مورد بررسی قرار دهید و از مزایای آن مطلع شوید. به همین جهت این مقاله را تهیه کردیم تا همه آنچه که باید بدانید را در اختیارتان قرار دهیم.
تامپون بینی چیست؟
بعد اینکه عمل بینی انجام شد بهترین جراح بینی اهواز در داخل بینی شما یک پارچه کتان استریل شده یا همان گاز استریل قرار می دهد. ابن پارچه که تامپون نامیده می شود خون و مایعات موجود در داخل بینی را جذب می کند و مانع از بیرون ریخت آن ها می شود.
چه زمانی تامپون بینی احتیاج می شود؟
تصمیم اینکه بعد از جراحی از تامپون استفاده شود یا خیر ف به طور کامل به جراح شما بستگی دارد. جراح عموماً این تصمیم را بر اساس تجربیات حرفه ای خود و شرایط بیمار اتخاذ می کند. سال ها پیش بعد از هر جراحی در داخل بینی همه بیماران تامپون قرار می دادند. اما در سال های اخیر روند جدیدی در استفاده از تامپون ارائه شد. امروزه تامپون تنها برای بیمارانی با شرایط خاص پیشنهاد می شود. برای مثال افرادی که شکستگی های پیچیده در ناحیه بینی دارند و یا مشکلات پزشکی آن ها باعث خونریزی بیش از حد شود. همچنین استفاده از تامپون زمانی ضروری است که بعد از اتمام جراحی خونریزی ادامه دار شده باشد.
آیا تفاوتی میان استفاده از تامپون بینی بعد از رینوپلاستی و سپتوپلاستی است؟
رینوپلاستی جراحی است که به جهت بهبود ظاهر بینی و صورت و انجام می شود و جنبه زیبایی دارد. اما سپتوپلاستی جراحی درمانی است که برای اصلاح انحراف سپتوم بینی انجام می شود. و به دلیل اهدافی که پیشتر به آن ها اشاره کردیم در هر دو جراحی تامپون استفاده می شود. بنابراین تفاوت قابل توجهی در روند هر دو جراحی وجود ندارد. از این رو استفاده از تامپون در هر دو عمل به یک صورت انجام می شود. اما همچنان باید اشاره کرد که استفاده یا عدم استفاده از آن به نظر مستقیم جراح شما بستگی دارد.
تامپون بینی چند روز باید بماند؟
در واقع پاسخ به این سوال کار آسانی نیست. چرا که زمان مناسب برای بیرون آوردن تامپون به عوامل زیادی بستگی دارد. تا قبل از این جراحان تامپون را به مدت 7 روز و حتی برخی از آن ها تا 14 روز در داخل بینی نگه می داشتند. اما این بازه طولانی مدت باعث بروز عوارض می شد. به همین دلیل این روند تغییر کرد.
امروزه اکثر جراحان تامپون را نهایتاً تا 72 بعد از عمل در داخل بینی نگه می دارند. اما در این میان جراحانی نیز هستند که ترجیح میدهند تامپون تنها تا چند ساعت بعد از جراحی در داخل بینی باشد تا بیماران دوره نقاهت آسان تری را پشت سر بگذارند.
عوارض زود کشیدن تامپون بینی
اگر این ابزار در زمان مناسب خود خارج نشود می تواند عوارضی نظیر خونریزی شدید را به همراه داشته باشد. اگر این خونریزی زیاد نباشد به مرور از میزان آن کم خواهد شد و جای نگرانی نیست. اما در صورت مشاهده خونریزی شدید باید به جراح خود مراجعه کنید. همچنین باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که در روز های اولیه فرم و ساختار بینی به طور کامل ثابت نشده است و ممکن است هرگونه بی احتیاطی باعث ایجاد نارضایتی از نتایج جراحی شود. بنابراین بهتر است تا زمان مناسب صبوری کنید چراکه که به بروز چنین عوارضی نمی ارزد.
مراقبت های بعد از کشیدن تامپون بینی
حال که تامپون را از بینی خود خارج کردید باید مراقبت های لازم را از بینی به عمل آورید. اولین نکته ای که باید رعایت کنید این است که از فین کردن خودداری کنید. زیرا این کار باعث خونریزی مجدد می شود. همچنین باید داروها و قطره های تجویزی پزشک را در زمان مناسب آن مصرف کنید. همچنین باید استفاده از کمپرس سرد را ادامه دهید تا از خونریزی و تورم جلوگیری شود. در نظر داشته باشید شستشو بینی با محلول نمکی در این بازه زمانی به جلوگیری از عفونت کمک عمده ای می کند.
آیا کشیدن تامپون درد دارد؟
این سوال یکی از سوالات پر تکرار کاربران درباره تامپون بینی است. باید بگوییم بله گاهی کشیدن تامپون برای زیباجویان با کمی درد همراه است. اما لازم به ذکر است که این درد به نوع تامپون استفاده شده بستگی دارد. اما به طور کلی این درد کاملاً جزئی بوده و بیشتر احساس فشار در ناحیه بینی به شما دست می دهد. تامپون بینی انواع زیادی دارد. یکی از این انواع تامپون های حل شدنی است که نیازی به کشیدن ندارد زیرا با گذشت زمان خود به خود حل می شود. اما متاسفانه این نوع تامپون به ندرت استفاده میشود. و در اکثر مواقع برای افرادی که مشکلات حاد دارند مورد استفاده قرار می گیرند. اما بعد از عمل بینی تامپون غیر قابل حل استفاده می شود و باید توسط جراح از بینی خارج شوند.