بوی بد بینی بعد از عمل | همه آنچه که باید بدانید!!!

بوی بد بینی بعد از عمل برای خیلی از افراد آزاردهنده است. اما به گفته جراح بینی خوب در اهواز این عارضه چیز عجیبی نیست و بهتر است مدت کوتاهی این شرایط را تحمل کنید. اگر می خواهید بدانید علت بوی بد بینی بعد از عمل چیست و چه راه هایی برای برطرف کردن آن وجود دارد تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

 

بوی بد بینی بعد از عمل - https://dratefehkhaleghi.com/

 

علت بوی بد بینی بعد از عمل چیست ؟

بعد از عمل جراحی ، عوامل مختلف در طی پروسه بهبود و درمان باعث ایجاد بوی بد بینی می شود. در طول عمل ، جراح شکاف هایی در درون و بیرون بینی ایجاد می کند تا شکل غضروف و استخوان بینی را اصلاح کند. این شکاف ها می تواند در بعضی شرایط منجر به بروز عفونت و در نتیجه ایجاد بوی بد در بینی شود. به طور کلی ، علت بوی بد بینی بعد از عمل زخم های درون بینی و خون باقی مانده در آن است. علاوه بر این ، ممکن است برخی از بیماران به دلیل تورم یا مشکلات دیگر ناشی از جراحی به طور مداوم این بوی بد را احساس کنند. لازم به ذکر است که احساس بوی بد در بینی می تواند ناشی از عوامل گوناگون از جمله پولیپ بینی ، خشکی دهان و مصرف بعضی غذاها و داروها باشد.

پیشگیری و درمان بوی بد بینی بعد از جراحی

انجام مراقبت های بعد از عمل جراحی طبق دستور جراح نقش اساسی در جلوگیری و درمان بوی بد بینی دارد. از جمله روش های درمان بوی بد بینی بعد از عمل و خون خشک شده در بینی بعد از عمل در ادامه آمده است.

  • مصرف آنتی بیوتیک را طبق تجویز پزشک دنبال کنید. آنتی بیوتیک احتمال عفونت و تورم که عامل بوی بد بینی است را تا حد زیادی کاهش می دهد.
  • از فشار آوردن به بینی و فین کردن زیاد بپرهیزید. این کار باعث تحریک و التهاب بیشتر بینی و در نتیجه ایجاد باکتری های عفونی و بدبو می شود.
  • برای جلوگیری از بوی بد بینی بعد از عمل ، اسپلینت باید تا حداقل سه هفته بر روی بینی بماند تا مانع آلوده شدن و التهاب بینی شود.
  • از محلول شست و شوی بینی برای پاکسازی محتویات داخل بینی از جمله لخته خون و عفونت های احتمالی استفاده کنید تا بوی بد بینی بعد از جراحی از مسیر تنفسی پاک شود.
  • داخل بینی را به آرامی با استفاده از آب گرم و یک حوله یا دستمال نخی نرم بشویید و بعد با دستمال تمیز خشک کنید.
  • از محلول ضد عفونی کننده هیدروژن پراکسید برای ضد عفونی کردن داخل بینی و از بین بردن لخته های مخاطی استفاده کنید تا بوی بد بینی از بین برود.

بوی بد بینی بعد از جراحی چقدر طول می کشد ؟

مدت زمان احساس بوی بد بعد از جراحی بینی در هر فرد بسته به روند بهبود و درمان او متغیر است. تا زمانی که بافت درون حفره بینی در حال ترمیم و بهبود است ، یعنی تا چند هفته اول بعد از عمل ، بوی ناخوشایند در بینی احساس می شود. البته در بعضی از بیماران ، به دلیل تورم و التهاب بینی این بوی بد ممکن است تا سه ماه طول بکشد.

آیا بوی بد بینی علامت عفونت بینی بعد از عمل است ؟

بوی بد بینی بعد از عمل همیشه نشانه عفونت بینی نیست. اما در صورتی که با علائم غیر طبیعی دیگر همراه شود می تواند نشانه عفونت باشد. معمولا علائمی همچون التهاب و قرمزی ، کبودی ، ورم و کمی خونریزی همراه با بوی بد بینی تا چند روز اول بعد از عمل طبیعی است. نکته حائز اهمیت در این زمینه این است که باید توجه داشته باشید اگر بوی بد و عجیب غریب بینی با علائم زیر همراه شود ، ممکن است بینی دچار عفونت شده باشد :

  • تب و لرز
  • احساس درد مداوم و تشدید درد
  • ترشح غیر طبیعی و بد بو از محل زخم
  • قرمزی ، ورم و کبودی بیش از حد و غیر طبیعی
  • تغییر در نحوه تنفس و احساس وجود مانع در مسیر تنفس

برای اینکه از علت بوی بد بینی بعد از عمل آگاه و از عفونی شدن یا نشدن آن مطمئن شوید ، بهتر است در صورت بروز هر از یک از علائم بالا همراه با بوی عجیب غریب بینی به پزشک خود مراجعه کنید.
احساس بوی بد و عجیب و غریب در بینی به دلایل مختلفی می تواند ایجاد شود. گاهی این بوی بد نشان دهنده بروز برخی از بیماری ها و وجود اختلال در سازوکار طبیعی بدن است. اگرچه بوی بد بعد از جراحی بینی هم اتفاقی شایع است ، ممکن است گاهی برای افراد نگران کننده باشد. اما جای نگرانی نیست. کافی است به این نکته دقت کنید که آیا علائم غیر طبیعی بروز عفونت را مشاهده می کنید یا نه. در این صورت ، فقط یک مراجعه به پزشک می تواند خیالتان را راحت کند.

دکتر عاطفه خالقی

از دیدگاه دکتر عاطفه خالقی ، رضایت و سلامتی بیماران اولویت اصلی است و به همین علت در قدم اول همیشه به دنبال بهبود کیفیت زندگی آن ها می ‌باشد. او با اخلاق و مهارت بالا ، به همراه دانش و تجربه فراوان ، یکی از پزشکان برتر در زمینه جراحی گوش و حلق و بینی محسوب می ‌شود و از جدیدترین تجهیزات پزشکی و روش ‌های پیشرفته برای ارائه خدمات به بیمارانش استفاده می ‌کند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

دکتر عاطفه خالقی

اشتراک گذاری
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
چاپ صفحه